Православен храм "Св. мчк Георги Софийски Най-нови"

Алерголози дариха копие на чудотворна икона на св. Богородица на храм "Св. мчк Георги Софийски Най-нови"

29 Януари 2014г.
Алерголози дариха копие на чудотворна икона на св. Богородица на храм "Св. мчк Георги Софийски Най-нови"
На 29 януари параклисът „Св. мчк Георги Софийски Най-нови” получи ценен подарък. Група лекари - алерголози, които пътували до Русия на поклонение пред чудотворната икона на Казанската св. Богородица, дариха на храма копие на чудотвория образ от Казан, което са поръчали и осветили при пребиваването си в Русия.

Лекарите смятали за нужно да дарят на болничния храм именно този известен със своите чудеса образ на Пресвета Богородица с Младенеца заради все повечето нуждаещи се хора, които идват в храма да търсят молитвено застъпничество. При своето пътуване те успели да се сдобият с иконата, която донесли директно в храма, за да помага на нуждаещите се.

Много са хората, които търсят помощ в храма. След семейството на чудотворно излекувал се пациент, които подариха икона на храмовия светия, която пациентите на болницата вече почитат като чудотворна, преди седмица жена от София подари комплект кандила за иконостаса на храма, защото сънувала, че храмът има нужда от този подарък. Тези свидетелства помагат много на църковното настоятелство в решителността да продължи започнатото дело по строежа и поддръжката на параклиса.

Иконата на Казанската света Богородица датира от царуването на Иван Грозни. След пожар в гр. Казан на малко момиченце се присънило къде точно е затрупана иконата. Когато я извадили от пепелта тя била непокътната и е поставена за поклонение в местната църква. Образът има няколко копия, които многократно избавяли Русия от чужди нашествия и бедствия. Много са излекуваните през годините хора, които са пристъпвали към Божията майка с вяра и молитва. Интерес буди случаят, когато Сталин нарежда да се направи лития с иконата по време на окупацията на Москва. След литията и отслужения молебен военните действия се обърнали в полза на руските войски. Иконата придружавала войските по целия път до границите на Русия. Молебени и литии били отслужени в Ленинград, Сталинград и други населени места по пътя.

Молитвата пред Казанската икона на Божията Майка помага при всякакви сложни случаи в живота, в печал, несгоди, скърби. Богородица и молитвата пред този образ помага при очни болести - когато през 1579 година, след като била намерена иконата и била занесена в храма, тогава се случило първото изцеление от слепота: прозрял Йосиф, който бил сляп почти 3 г. И тъй като Казанската икона на Божията Майка е Пътеводителница, молитвата пред нея помага за изцеление от слепота не само телесна, но и от духовна. Тази икона също е благословия при сключване на брак, за да бъде здрав, а съвместния път - дълъг.

Алерголози дариха копие на чудотворна икона на св. Богородица на храм "Св. мчк Георги Софийски Най-нови"
Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg